Χρήσιμες συμβουλές για HTML και φόρμες
Αν μία σελίδα ή ένα αρχείο δεν υπάρχει στο site σας, μπορείτε να εμφανίσετε στον χρήστη όποιο μήνυμα θέλετε εσείς. Απλά πρέπει να δημιουργήσετε μία σελίδα με ονομασία 'missing.html'.


Αν έχετε κάποιο κατάλογο προσβάσιμο με password, μπορείτε επίσης να εμφανίσετε εσείς το μήνυμα που θέλετε σε περίπτωση που ένας χρήστης δώσει λάθος password, δημιουργώντας ένα αρχείο 'badpass.html'.


Για ένα οδηγό HTML για αρχάριους ή και προχωρημένους πατήστε εδώ. Υπάρχει η δυνατότητα download του οδηγού σε zip ή pdf μορφή.


Σας παρέχεται η δυνατότητα να τοποθετήσετε στις σελίδες σας μια ή παραπάνω φόρμες, όπου τα στοιχεία που συμπληρώνουν οι επισκέπτες σας, σας αποστέλλονται μέσω e-mail.

Υπάρχει ήδη προεγκατεστημένο το απαραίτητο cgi-script σε όλους τους servers μας, έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Το αρχείο αυτό βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.yourdomain.gr/cgi-bin/mailform.cgi

Εσείς απλά φροντίστε η φόρμα σας να δείχνει στην παραπάνω διεύθυνση, τροποποιώντας το form tag όπως στα παρακάτω παραδείγματα:

<form method=POST action="/cgi-bin/mailform.cgi"> Το cgi script είναι σχεδιασμένο ώστε να αποστέλλει αυτομάτως όλα τα πεδία που εμπεριέχονται στην φόρμα σας και με αλφαβητική σειρά ανάλογα με την παράμετρο ΝΑΜΕ του κάθε πεδίου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ορίσετε εσείς τη σειρά με την οποία θέλετε να σας έρχονται με e-mail τα πεδία της φόρμας.

Για παράδειγμα αν έχουμε τα πεδία:

1. <input NAME="Α__Name" type="TEXT" size=35> 2. <input NAME="B__Address" type="TEXT" size=35> τότε το πρώτο πεδίο με NAME="A___Name" θα αποσταλεί πριν από το δεύτερο. Προσοχή: Μην αφήνετε κενά διαστήματα στην ονομασία (NAME=) του πεδίου.


Αν χρησιμοποιείτε το πακέτο Start-up, σας παρέχετε επίσης φόρμα επικοινωνίας αλλά πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 • H φόρμα σας πρέπει να δείχνει στην εξής διεύθυνση:
  <form method=POST action="http://mail.yourdomain.gr/cgi-bin/mailform.cgi">

 • Πρέπει να δηλώσετε στη φόρμα σας κάποιες παραμέτρους χρησιμοποιώντας hidden fields:

  1. Διεύθυνση παραλήπτη:
  <input type="hidden" name="recipient" value="email@domain.gr">

  2. Σελίδα στην οποία θα γίνει redirect:
  <input type="hidden" name="location" value="http://www.yourdomain.gr/thankyou.html">

  3. To subject του email:
  <input type="hidden" name="subject" value="Submitted form">

  (Στις παραπάνω γραμμές Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας μόνο το πεδίο value="") • Παρακολουθήστε τον χώρο σας με ζωντανή εικόνα και ήχο!   Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα  oνόματος: .gr

  Τι χρειάζεται για να έχω το δικό μου site στο Internet;


  Mία γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση για ηλεκτρονικό εμπόριο!
  [ H Εταιρία | Επικοινωνία | Όροι & προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | Θέσεις Εργασίας | Online ασφάλεια ]
  PixelGrid - Υπηρεσίες Internet  •  τηλ: 210 9212 312  •  fax: 210 9210 855  •  info@pixelgrid.gr